2014. sze 13.

Teljes választási listát állít Zselízen az MKP

írta: Csonka Ákos
Teljes választási listát állít Zselízen az MKP

A Magyar Közösség Pártjának Zselízi Alapszervezete szeptember 11-én tartotta jelöltállító taggyűlését a civil magyar szervezetek székhelyeként számon tartott Magyar Házban. A tagság úgy határozott, hogy teljes, azaz 12 fős listával méretteti meg magát a november 15-én esedékes önkormányzati választásokon. A testületben jelenleg 5 MKP-s politikus foglal helyet, ám közülük csak négyüket jelölték újra, mivel Horváth Géza már nem kívánja folytatni tovább ezt a tevékenységét.

IMG_20140911_192002.jpg
„A felállított lista az elmúlt fél év eredménye. Intenzív tárgyalások és egyeztetések sorozata előzte meg ennek létrejöttét. De úgy érezzük sikerült a lehető legmegfelelőbb összetételt kialakítanunk. Nyolcan tagjai is a pártnak, négyen pedig függetlenként, azaz szimpatizánsként szerepelnek majd. 
A jelöltek személyét igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a város minden része le legyen fedve, és minden korcsoport meg legyen szólítva. Nem volt ez könnyű, hiszen fontos szempontnak tartottuk, hogy a listára kerülők értelem szerűen a feladatra is alkalmasak legyenek, szakmájukban kiemelkedőek, akik méltóképpen tudják majd képviselni a zselízi lakosság és a magyarság érdekeit" – nyilatkozta a Felvidék.ma-nak Csonka Ákos, a jelöltállító bizottság tagja.
A jelöltek közt találhatunk mikolai, nagypusztai, és a szinte a város minden részén élőket. Mindemellett szerepel köztük orvos, közgazdász, jogász, agrármérnök, gépészmérnök, vállalkozó, pedagógus és egészségügyi nővér is.
A teljes lista dacára, bár megannyi tárgyalás folyt róla, polgármester-jelöltet mégsem indít az MKP Zselízen. 
„Több potenciális jelölttel is tárgyaltunk, ám megszólítottaink közül senki sem vállalta az indulást" – mondta el erről a párt álláspontját Csenger Tibor. 
„Ez viszont nem zárja ki, hogy miután kiderül a független polgármesterjelöltek kiléte, nem támogatunk-e majd valakit. Képviselőjelölt-csoportunk máris nekikezdett választási programjának a kidolgozásához. Amennyiben ezt sikerül összeegyeztetünk olyan jelölt célkitűzéseivel, aki elősegíti ezek megvalósítását, abban az esetben lehet szó támogatás felkínálásról. Ám erről csak szeptember 21-e után döntünk"- tette hozzá Csenger.
Az MKP zselízi képviselőjelöltjei: Baka Lajos (f), Batár Péter, Csenger Tibor, Csicsman Diana (f), Csonka Ákos, Haris Mária, Kepka Márk (f), Líška Zsanett, Melczer Gábor, Nagy Géza, Récsei Róbert, Riedl Anita (f)


Szólj hozzá