2017. aug 15.

Mečiar-amnesztiák: itt a piros, hol a piros…

írta: Csonka Ákos
Mečiar-amnesztiák: itt a piros, hol a piros…

„Történelmi pillanat ez” – mondta Bugár Béla pár hónapja az úgynevezett Mečiar-amnesztiák eltörlésekor. Bugár kiválóan lovagolta meg és vitte keresztül koalíciós partnerein a témát, annak ellenére, hogy Vladimír Mečiar korábban pont az ő koalíciós partnerük volt, így ha valaki tudott a disznóságokról, akkor az a Smer és az SNS volt.

trollfosztas.jpg

Ennek rendje és módja szerint pedig a képviselők meg is szavazták. Hogy mit is, azt viszont nehéz lenne egyértelműen eldönteni. Valamilyen törvényt elfogadtak, hogy majd annak alapján az ország fekete foltjának számító időszak mocskosságait – melyeket egyszerűen összegezve csak Mečiar-amnesztiáknak nevezünk – ki lehessen vizsgálni és felelősségre vonni a tetteseket.

Bugár a kampányszerű magyarázkodó levelében is ezzel henceg, amivel a napokban árasztotta el a postaládákat: „Nem túlzok, ha azt mondom, már az ún. mečiari amnesztiák eltörlése miatt is érdemes volt belépni ebbe a kormányba” – írja. És az ember fia biggyeszt is egyet a szájával, hogy na végre valamit nemcsak elloptak, elsunnyogtak vagy maszatoltak, hanem véghez is vittek – na de azért várjuk ki a végét!

És a végére nem is kellett sokat várni. Az Alkotmánybíróság május 31-én erősítette meg a mečiari amnesztiák érvénytelenítését, június 20-án a kormány képviselői megszavazták Jaroslav Rezníket – Mečiar egyik leghűségesebb propagandistáját – az RTVS élére, augusztus 10-én pedig már arról ad hírt a rendőrség szóvivője, hogy nem indul eljárás Mečiar ellen az amnesztiák ügyében, azok ugyanis elévültek. Na, paff…

bela-bugar-bugar-clanokw.jpg

Az akkoriban érvényes büntető törvénykönyv szerint az elévülési idő tíz év volt. Tessék oszolni, nincs itt semmi látnivaló…

Ennek fényében már világos, hogy a korábbi cinkostársak miért mentek bele olyan könnyen Bugár játékába az amnesztiák eltörlését illetően, ugyanis pontosan tisztában voltak vele, hogy valójában nincs tétje a dolognak, mindössze annyi, hogy Bugár hetekig szerepelhetett az amnesztiák eltörléséért küzdő erkölcsbajnok szerepében.

Az egész viszont nem más olcsó szemfényvesztésnél.

aktuality_sk_1.jpg

Megjelent a Felvidék.Ma hírportálon. 

Szólj hozzá