2016. jan 28.

Jöjjenek a fiatalok!

írta: Csonka Ákos
Jöjjenek a fiatalok!

A fiatalok bevonása a politikai életbe szükségszerű folyamat, mivel a vérfrissítés olyan áramlatokat hozhat egy politikai formáció életébe, melyek új erőt és impulzusokat adnak számára. Az MKP ifjúsági csoportja sok éven keresztül csak epizódszerepeket kapott, s legfőbb tevékenysége a csúcspolitikusok támogatása, segítése volt. Ezt a kényszerszerepet váltotta fel az a döntés, hogy önállósuljon a szervezet, és felvéve a Via Nova nevet immár saját (új) útra lépjen, kapcsolatát pedig szerződésben rögzítse az anyapárttal.

59053x.jpg
A 2010 után kibontakozó új nemzedék pedig felismerte, hogy az itteni magyarság csakis egységes és erős közösséggé kovácsolva életképes. Ezért legfontosabb feladataként a élményalapú közösségépítést tűztük zászlónkra. Ez megnyilvánult a széleskörű kulturális, sport-, szórakoztatási vagy éppen közéleti és közhasznú tevékenységeinkben. Az évek óta futó, számtalan inger gazdag rendezvényünk egyre csak igazolja munkánkat, melyet magasabb szintre emelve, immár a regionális politikában is kifejtünk.

Most pedig annak is elérkezett az ideje, hogy mindezt még magasabb szintre emeljük, s megvalósuljon a generációváltás. Hisszük, hogy innovációra, új lendületre, innovatív ötletekre és nem megalkuvó, határozott kiállásra van szükség az érdekképviseletünkben – persze határozott elvek és értékek mentén, vegyítve a tapasztalattal. Erre nyitott és partner az MKP is, tekintettel arra, hogy 23 vianovás szerepel a választási listáján, jelöltjeinek egy harmada pedig 35 év alatti.

Itt az idő! Jöjjenek hát a fiatalok, és mutassák az új utat!

a_tettek_utjan.jpg

Szólj hozzá