2014. okt 30.

Tovább mélyül a Via Nova - IKSZ partnerség

írta: Csonka Ákos
Tovább mélyül a Via Nova - IKSZ partnerség

A VIA NOVA Ifjúsági Csoport és a magyarországi Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szervezetei közt már több évre visszatekintő szoros együttműködés van jelen. A határokon átívelő közös rendezvényeken való részvétel, de legfőképp egymás munkájának segítésével bebizonyosodott, hogy a két szervezet közti viszony elmélyítése minden esetben további pozitív hozammal járna.

viksz.jpg

Ezen elgondolás alapján született meg a TESTVÉRSZERVEZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI SZERZŐDÉS a Zoboralji VIA NOVA ICS és a XII. kerületi IKSZ között. Az anyaországi és a határon túli magyar ifjúsági szervezetek immáron nem csak országos, hanem regionális, helyi szinten is tartják és ápolják a kapcsolatot. Az együttműködés értelmében a szerződés sarkalatos pontjai közé tartozik például a közös szakmai programok kidolgozása, közös pályázatokon való részvétel, a határon túli magyarok és az anyaországban élők közti kapcsolat erősítése, de ugyanúgy egymás megismerése és baráti kapcsolatok kiépülése, ápolása.

10489692_876457365721229_1555806982136913756_n.jpg

            A Zoboralji VIA NOVA ICS részéről Pócsik József, a XII. kerületi IKSZ részéről pedig Baranyai Zsolt írták alá a szerződést. Mindkét fél reményét fejezte ki, hogy a kezdeményezés precedens értékűvé válik, és több határon túli magyar szervezet követi példájukat. 

Szólj hozzá